Gids voor aanpassingen aan cowboylaarzen – Chisos

Kun je cowboylaarzen aanpassen? Ja, dat kan! Van kleuraanpassingen tot maatvoering en ritsen, ontdek hoe je je laarzen echt eigen kunt maken.

Hoe u uw cowboylaarzen kunt aanpassen:
0:22 – Eenvoudig onderhoud
0:57 – Slijtage en krassen
1:17 – Diepe sneden
1:37 – Randafwerking
2:23 – Kleurmodificaties
3:41 – Vormmods
4:40 – Groottemods
4:55 – Aangepaste orthesen
5:17 – Pasvorm is te groot
5:36 – Hiel zit los
5:57 – Pasvorm is te klein

Ingewikkeld
7:24 – Beslissing
7:46 – Rubberen zolen
8:12 – Enige spaarder
8:32 – Verandering van hakhoogte
9:08 – Voeg een ritssluiting toe

Makkelijk onderhoud

Een leuk aspect van cowboylaarzen is dat je zelf de basisaanpassingen kunt doen. Voor verdwaalde draden haalt u een aansteker tevoorschijn en verbrandt u deze gewoon. Als je een los borduurmotief hebt, kun je daar ook de vlam op zetten en het strakker maken. Het grootste deel van het garen dat voor de laarzen wordt gebruikt, zal op nylonbasis zijn, vergelijkbaar met het soort dat voor zeilen wordt gebruikt, wat betekent dat als je er hitte bij krijgt, je een beetje krimpt en naar binnen trekt.

Slijtage, schaafwonden en diepe snijwonden

Je kunt eventuele slijtage en krassen ook repareren door een kwaliteitspolijstmiddel of Chisos-leerconditioner op het gebied aan te brengen. Breng gewoon een kleine hoeveelheid conditioner aan en poets de aangetaste plek uit, maar pas op dat u niet te veel druk uitoefent, waardoor de leerverf kan worden verwijderd.

Als je een diepe snee krijgt, zal een schoenmaker het leer waarschijnlijk weer aan elkaar lijmen en vervolgens leerbalsem gebruiken om het glad te strijken. Dit is ook een eenvoudige oplossing die u thuis kunt proberen.

Randdressing

Als je door het leven gaat, wordt de kleurstof langs de rand van de zool van een laars vaak weggewreven of afgeklopt, waardoor de natuurlijke tint eronder zichtbaar wordt. Er kan een basisrandafwerking op de zool van de laars worden aangebracht om de kleur terug te brengen naar hoe deze er als nieuw uitzag.

Kleurmodificaties

In de tegenovergestelde richting van het bijwerken van een beschadigde verfvlek, kunt u feitelijk meer van de natuurlijke leertint aan de zool onthullen door de kleur weg te halen. Meestal wordt een Dremel of schuurpapier gebruikt om het leer de natuurlijke uitstraling terug te geven, wat er best goed uitziet, vooral bij donker leer.

Een ander voorbeeld van kleuraanpassing door sommige mensen in de Chisos-gemeenschap is het verven van de kleur van hun lichtbruine ruige laarzen. Het veranderen van de kleur van onze bruine of zwarte leren laarzen kun je doen door met een doek en leerbalsem druk uit te oefenen, en je kunt wat van die donkere kleurstof eraf trekken om de laars lichter te maken. Het omgekeerde is ook waar: een donkere lak op de oppervlaktelaag zal de algehele kleur van de laars donkerder maken.

Wanneer u experimenteert met kleurverandering, zorg er dan altijd voor dat u eerst een klein gedeelte van uw laars test. De meeste leerpoetsmiddelen moeten worden geformuleerd voor koeienhuiden, maar het is verstandig om met eventuele aanpassingen op een klein oppervlak te beginnen voordat u doorgaat met het hele paar laarzen.

Vormmods

De Chisos No. 2 is ontworpen als een aangepaste, medium vierkante neus, maar sommige mensen geven de voorkeur aan een wat platte, Franse neuslook. Om dit te bereiken, kun je de teenendoos naar beneden slaan en het gebied comprimeren om de gewenste look te krijgen.

Een andere aanpassing waar we vaak vragen over krijgen is hoe je een laarsschacht beter kunt laten passen onder ‘moderne jeans’. Een suggestie die we doen is om een ​​pagina van stierenrijders te nemen en een bootstrap te gebruiken om de schacht van de laars vast te maken, zodat hij strakker rond je kuit past onder een jeans met rechte pijpen. Andere opties zijn onder meer het gebruik van klittenband, een schoenveter of zelfs een ritssluiting om meer opties te bieden met het type broek dat je bij je laarzen kunt dragen.

Gebruik van aangepaste orthesen

Elk paar Chisos-laarzen is voorzien van gepatenteerde uitneembare comfortinlegzolen waarmee u uw eigen op maat gemaakte steunzolen aan de laars kunt toevoegen. Dus als u iets van uw arts heeft dat u wilt gebruiken, zijn Chisos al op maat gemaakt om in die toevoeging te passen.

Pasvorm is te groot

Als je laarzen te los aanvoelen, kun je proberen een heel dunne binnenzool onder de Chisos-binnenzool te plaatsen. Begin door de dikke binnenzool eruit te trekken en deze te vervangen door de dunne. Plaats vervolgens de Chisos-binnenzool er weer bovenop. Als het voorste deel van uw voet goed aanvoelt, maar uw hiel wegglijdt en los aanvoelt, kunt u de dunnere binnenzool afknippen en alleen een gedeelte voor de hiel maken. Of u kunt alleen hielinlegzolen toevoegen die ongeveer de helft zijn. Hierdoor wordt het achterste deel van je voet opgetild, zodat deze strakker tegen het voorblad past, maar er blijft voldoende ruimte over voor je tenen aan de voorkant van je voet.

Pasvorm is te klein

Als je laarzen te klein zijn, draag dan een paar uur lang twee paar sokken in huis om ze wat losser te maken. Een andere oude truc is om een ​​honkbal ‘s nachts onder de ventilatieopening te schuiven om het leer uit te rekken. Je kunt ook een cederhouten laarsboom kopen en er tape omheen wikkelen, zodat deze groter in de laars past.

Reparaties en rezolen

Voor ingewikkeldere aanpassingen kunt u uw laarzen naar een schoenmaker brengen. Je Chisos-laarzen zijn gemaakt om gerepareerd te worden en de leren zolen zullen uiteindelijk doorslijten. De schoenmaker kan de oude zool eraf trekken en vervangen door een nieuwe, en je kunt kiezen tussen een leren of rubberen zool. Het toevoegen van een rubberen zoolbeschermer zorgt bovendien voor extra grip en zorgt ervoor dat de leren zool langer meegaat.

Verander de hakhoogte

Als je de hoogte van de hak wilt veranderen, kan de schoenmaker een aantal lagen van de hielstapel wegtrekken en de hielkap er weer op zetten. Houd er echter rekening mee dat dit de dynamiek van de schoen zal veranderen en de steun en hoek van de voetboog kan beïnvloeden.

Het toevoegen van een ritssluiting

Als u problemen ondervindt bij het aandoen van uw laarzen, kunt u een ritssluiting toevoegen om het gemakkelijker te maken. Hierdoor kan de schacht ook smaller worden als je onder moderne jeans wilt passen.

Deel uw mods met ons!

Onthoud: wanneer u uw Chisos-laarzen aanpast, maakt u ze uw eigen. Deel uw aanpassingen met de community in onze Facebook-groep en laten we vieren hoe uniek en gepersonaliseerd elk paar laarzen kan worden.

Onze liefde voor de geweldige staat Texas – en enthousiasme voor cowboylaarzen – motiveert vrijwel alles wat we doen. Op deze blog schrijven we over gemeenschapsverhalen, lokaal nieuws en wat er komt kijken bij het maken van de beste verdomd comfortabele cowboylaarzen die er te koop zijn. Jullie maken het mogelijk dat onze kleine laarzenwinkel bestaat. Aarzel niet om contact op te nemen! Bel of sms 512-866-7222 of howdy@chisos.com

Cowboy-laarzen.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart