Basisprincipes van schoenverzorging – Chisos

Dus je hebt zojuist het perfecte paar cowboylaarzen gevonden; wat nu? We gaan bespreken hoe u ze moet verzorgen, hoe u ze kunt opbergen, welk soort onderhoud u kunt verwachten en tips voor het reizen met uw laarzen.

Hoe u uw cowboylaarzen onderhoudt:
0:00 — Inleiding
0:30 — Dagelijkse opslag
0:50 — Cederhouten laars en schachtinzetstukken
15.30 uur — Reistips
4:49 — Schoonmaken
5:40 – Beslissing

Het belang van rotatie

Nadat je de perfecte cowboylaarzen hebt gevonden, is een essentiële stap om een ​​lange levensduur te garanderen het gebruik ervan altijd te wisselen. Vermijd het dragen van hetzelfde paar twee opeenvolgende dagen. Onze voeten laten zweet en olie los, wat betekent dat laarzen tijd nodig hebben om te luchten en fris te blijven.

Je laarzen op de juiste manier opbergen

Als het om opslag gaat, kies dan een koele, goed geventileerde ruimte, zoals een kast. Voor laarzen die zijn uitgerust met uitneembare binnenzolen, zoals Chisos, is het raadzaam deze uit te halen bij het opbergen. Bovendien zijn cederlaarzen een must-have. Ze helpen niet alleen de vorm van de laars te behouden, vooral het voorblad, maar absorberen ook ongewenst vocht. Om te voorkomen dat je laarzen omvallen en hun vorm verliezen, kunnen materialen zoals karton, plastic expanders of zelfs zwembadnoedels worden geplaatst om de schachten rechtop te houden.

De dreiging van vocht

Elke eigenaar van cowboylaarzen moet op zijn hoede zijn voor vocht; het is vijand nummer één, zowel van binnenuit als van buitenaf. Door uw laarzen dagelijks te luchten en goed gebruik te maken van cederhouten laarsbomen, kunnen de negatieve effecten van vochtgerelateerde achteruitgang aanzienlijk worden verminderd.

Reizen met cowboylaarzen

Reizen met uw gewaardeerde cowboylaarzen vereist extra zorg. Een eenvoudige truc is om ze in het vliegtuig te dragen, zodat ze niet beschadigd raken in de bagage. Als u echter besluit ze op te bergen, kan het investeren in laarzentassen mogelijke slijtage en vuiloverdracht voorkomen. Zorg ervoor dat de cederlaarzen stevig in deze zakken zijn geplaatst en gebruik materialen om de schachten van de laarzen uitgezet te houden.

Reiniging en conditionering

Ongeveer elke drie maanden is het aan te raden om je laarzen goed te borstelen om vuil te verwijderen, wat conditioner aan te brengen en misschien een beetje poetsmiddel. Dit regime zorgt er niet alleen voor dat de laarzen er onberispelijk uitzien, maar verlengt ook aanzienlijk hun levensduur. Bekijk de Chisos-video over hoe u uw cowboylaarzen schoonmaakt en conditioneert.

Slijtage Onderhoud

Net als de remmen van een voertuig zijn de zolen van cowboylaarzen voorbestemd om na verloop van tijd te verslijten. Daarom is het verstandig om deze slijtage goed in de gaten te houden. Overweeg als algemene regel om de staat van de schoen jaarlijks te herstellen of opnieuw te bekijken, hoewel de werkelijke frequentie afhangt van hoe ze worden gebruikt. Als er een zichtbare scheiding is tussen de rand en de zool van de laars, is het tijd om een ​​vertrouwde schoenmaker te zoeken voor een vervanging van de zool. Bovendien is het niet ongebruikelijk dat de rubberen hielkap eerder verslijt dan het eigenlijke leer, dus vervang deze indien nodig.

Onze liefde voor de geweldige staat Texas – en enthousiasme voor cowboylaarzen – motiveert vrijwel alles wat we doen. Op deze blog schrijven we over gemeenschapsverhalen, lokaal nieuws en wat er komt kijken bij het maken van de beste verdomd comfortabele cowboylaarzen die er te koop zijn. Jullie maken het mogelijk dat onze kleine laarzenwinkel bestaat. Aarzel niet om contact op te nemen! Bel of sms 512-866-7222 of howdy@chisos.com

Cowboy-laarzen.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart